PepsiCo Labs çevresel sürdürülebilirlik çözümlerine odaklanan dijital girişimlere yön veriyor

PepsiCo Labs çevresel sürdürülebilirlik çözümlerine odaklanan dijital girişimlere yön veriyor

PepsiCo, gelişmekte olan teknolojileri ön plana çıkarmaya odaklanan programı kapsamında seçilen altı girişimin pilot uygulamaları, test edilmeye hak kazanarak çeşitli ülkelerde uygulanmasına olanak sağlandı.

PepsiCo Labs tarafından yönetilen program kapsamında önümüzdeki 12 ay boyunca daha fazla işbirliklerinin teşvik edilmesi planlanıyor. Büyümeyi desteklemek, ortak potansiyelin kilidini açmak ve çözümler geliştirmek adına teknolojide çığır açan girişimlerin ortaya çıkarılması ve onlarla ortak çalışmalar yapılması hedefleniyor.

PepsiCo, 2023 ve sonrasında başarılı teknolojileri tedarik zinciri genelinde ölçeklendirmeyi amaçlıyor

PepsiCo Europe sürdürülebilirlik sorumlusu Katharina Stenholm, insanlar ve gezegen için olumlu değişimi hızlandırmak adına dijital geleceği kullanmanın değerine inandıklarını belirtti.

Pilot projelerin, Türkiye, Belçika ve Portekiz olmak üzere Avrupa genelinde hayata geçirileceği ve dört ana alana odaklanacağı açıklandı.

Verimlilik ve otomasyon

Türkiye, yapay zeka (AI) sistemi aracılığıyla buhar kapanlarındaki arızaları tespit eden Pulse Industrial ve BrenPower monitörlerini test edecek. Teknolojilerin desteğiyle, buhar kayıplarının azaltılması ve genel verimliliğin artırılması yoluyla PepsiCo fabrikalarındaki karbon etkisinin azaltılması amaçlanıyor.

Sürdürülebilir Temizlik ve Hijyen Teknolojisi

Portekiz, üretim tesislerinde daha akıllı ve güvenli hijyen için gelişmiş elektrokimyasal teknolojiden yararlanan Ozo Innovation sistemini deneyecek. Ozo’nun ‘’elocube’’ teknolojisi, soğuk suyu ve tuzu elektroliz yoluyla güçlü bir temizleme ve dezenfekte etme çözeltisine dönüştürüyor. Uygulamanın başarılı olması halinde, kimyasal madde, su ve enerji kullanımının azaltılacağı ve temizleme süreçlerine katkı sağlayan önemli bir adım olacağı belirtiliyor.

Geri dönüşüm

Patentli geri dönüşüm teknolojisi kullanan UBQ Materials, sınıflandırılmamış evsel atıkları iklim açısından olumlu ayak izine sahip biyo-tabanlı termoplastiğe dönüştürüyor. Yeni malzemeyi Türkiye genelindeki Lay’s teşhir stantlarında deneyecek olan şirket, döngüsellik potansiyelinin artırılmasını hedefliyor.

Suyun geri kazanımı

Belçika’da test edilecek olan Elateq, sudaki patojenleri, organik ve inorganik kirleticileri daha az enerji kullanarak uzaklaştırmak için elektrokimyasal atık su arıtımı sağlayacak. Teknolojinin başarılı olması halinde, PepsiCo fabrikalarındaki karbon ayak izinin azaltılması ve döngüsel su sisteminin desteklenmesi amaçlanıyor.

PepsiCo Labs Başkan Yardımcısı David Schwartz, şirketi geleceğe taşımak için kurulan Labs’lerin, yeni teknolojik çözümleri küresel olarak desteklemesi yoluyla sektöre öncülük etmeyi amaçladıklarını söyledi.

Teknoloji sektörün canlanmasını sağlıyor

PepsiCo Labs, 200’den fazla ülkede 30’un üzerinde girişimin ölçeklendirilmesine katkı sağladı.

PepsiCo Labs tarafından desteklenen girişimlerden biri olan ve tedarik zincirinde pozitif su etkisi yaratan WINT teknolojisi sayesinde, şirketin yıllık su tüketiminin yaklaşık yüzde 20-25 oranında azaltılabileceği tahmin ediliyor.

Proje, geçtiğimiz yıl lanse edilen PepsiCo Positive (pep+) uçtan uca dönüşüm gündemine uygun olarak ilerliyor ve şirketin Kapsam 1 ve 2 emisyonlarını 2030 yılına kadar yüzde 75 oranında azaltma hedefinin bir parçasını oluşturuyor.

2040 yılına kadar net sıfır hedefi

Şirketin yeni teknolojileri destekleme alanında yaptığı yeni açıklamalar, PepsiCo’nun 2040 yılına kadar net sıfıra ulaşma ve tüm değer zincirini karbondan arındırma hedefini takip ediyor.

Bu gelişmelerin yanında, PepsiCo Europe 2030 yılına kadar cips torbalarının tamamında fosil bazlı plastiği kullanmama ve ortadan kaldırma planlarını açıkladı. Yiyecek ve içecek devi, 2022 yılının başından itibaren film ambalajlardan kaynaklanan sera gazlarını yüzde 40’a kadar azaltacak olan yüzde 100 geri dönüştürülmüş veya yenilenebilir plastik kullanmayı önerdi.

Kaynak:

https://www.foodingredientsfirst.com/news/pepsico-labs-drives-digital-start-ups-to-unlock-environmentally-sustainability-solutions.html

Posts Carousel

En Son Makaleler

Videolar