Yüzücüler kulaçlarını TEGV’li çocuklara eğitim desteği için attı: 207 çocuğun daha TEGV’de bir yıllık eğitim giderlerine destek olundu

Yüzücüler kulaçlarını TEGV’li çocuklara eğitim desteği için attı: 207 çocuğun daha TEGV’de bir yıllık eğitim giderlerine destek olundu

Bu yıl 30’uncu kuruluş yıl dönümünü kutlayan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) için yarışan yüzücüler “30. Yılımızda Kulaçlarımızla Geleceği Aydınlatıyoruz” kampanyası ile bu yıl 37’ncisi düzenlenen Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nda çocuklar için yarıştı. Yarışma kapsamında başlatılan kampanyaya bağışlar 8 Eylül’de sona erdi. Bu kapsamda 250’den fazla bağışçının destek verdiği kampanya sayesinde, TEGV’de 207 çocuk daha bir yıllık eğitim desteğine kavuştu.

“Bir Çocuk Değişir, Türkiye Gelişir” mottosuyla 30 yıldır çocukları nitelikli eğitim desteğiyle buluşturan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV), bu yıl 37’ncisi düzenlenen Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı kapsamında bağışlattığı kampanyayla, 260 bağışçının desteğiyle 207 çocuğa bir yıllık eğitim desteği sağladı. “30. Yılımızda Kulaçlarımızla Geleceği Aydınlatıyoruz” kampanyasına destek veren 10 yüzücü, kulaçlarını eğitim desteğine dönüştürdü.

24 Ağustos’ta gerçekleştirilen yarışma kapsamında başlatılan kampanyaya yapılan bağışlar, 8 Eylül’de sona erdi. TEGV yüzücüleri, iki kıtayı birleştiren eşsiz parkurda kulaç atarak Türkiye’nin dört bir yanındaki çocukları nitelikli eğitim desteğiyle buluşturmak için yüzdüler. 

Kampanyaya yapılan her katkı, bir çocuğun daha nitelikli eğitime ulaşmasına destek oldu. TEGV’de eğitim desteği alacak bir çocuğun bir yıllık eğitim gideri 1.750 TL. TEGV, bu yıl 47’incisi düzenlenecek olan ve dünyanın kıtalar arası koşulan tek maratonu olma özelliğini taşıyan İstanbul Maratonu’nda da daha fazla çocuğu nitelikli eğitimle buluşturmak için “30. Yılımızda Adımlarımızla Geleceği Aydınlatıyoruz” kampanyasını yürütecek.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) hakkında:

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), başta Suna Kıraç olmak üzere, eğitimin her şeyin başı olduğuna yürekten inanan bir grup sanayici, yönetici ve akademisyenin girişimi ile devlet tarafından verilen temel eğitime destek olmak amacıyla 23 Ocak 1995 tarihinde kuruldu. İlköğretim çağındaki çocuklara okul dışı saatlerde ücretsiz eğitim desteği vermeye odaklanan TEGV, yıllar içinde Türkiye’nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu oldu. TEGV 2009 yılında Bakanlar Kurulu tarafından “izin almadan yardım toplama” hakkına sahip vakıflardan biri olarak tanındı. Vakıf Türkiye genelinde halen 24 ilde 6 Eğitim Parkı, 30 Öğrenim Birimi ve 26 Ateşböceği ile toplam 62 etkinlik noktasında çocuklara nitelikli eğitim desteği vermeye devam ediyor.

Posts Carousel

En Son Makaleler

Videolar