“Uzaktan eğitimdeki “tek taraflı anlatan” formatını kırmalıyız”

“Uzaktan eğitimdeki “tek taraflı anlatan” formatını kırmalıyız”

Eğitimcilerin mesleki ve kişisel gelişimine destek sağlamak amacıyla faaliyet gösteren, Türkiye’nin ilk ve en etkin sivil toplum kuruluşu Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV), Vakıf merkezinde ve Türkiye’nin her yöresinde görev yapan 220 eğitimciden oluşan ekibi ile düzenli olarak gerçekleştirdiği çalıştaylarını, bu yıl eKampüs’e taşıdı. İlki 19-29 Mayıs tarihleri arasında 10 gün boyunca devam eden e-Çalıştay’a 20 ÖRAV Eğitimcisi katıldı.

COVID-19 salgını boyunca uzaktan eğitimle öğretmenlerin, öğrencilere ulaşma ve sorumluluklarını sürdürme konusunda inanılmaz bir çaba gösterdiklerini söyleyen ÖRAV Genel Müdürü Füsun Çürüksu “Uzaktan öğrenme tasarımı yapmak, yüz yüze öğrenme tasarımı yapmaktan çok farklı. Öğretmenlerin, öğrencilerine canlı bağlandıklarında, çocukların mikrofonunu kapattığı ve sadece öğretmenin konuştuğu örnekler mevcut. Oysa ideal öğrenme ortamına ulaşmak için bu ‘tek taraflı anlatan’ formatını kırmamız gerekiyor. Eğitimcilerimiz için düzenlediğimiz e-Çalıştaylar’da uluslararası standartlar çerçevesinde, ideal uzaktan eğitim tasarımlarını uygulamalı olarak hayata geçirmeye çalışıyoruz” dedi.

ÖRAV, e-Çalıştay kapsamında, güncellenen çatı programı Öğrenen Lider Öğretmenin tüm eğitimcileri tarafından içselleştirilmesini ve ÖRAV eğitimcilerinin, etkileşimli, verimli bir uzaktan eğitim konusunda tecrübe edinmelerini hedefliyor. 20 kişilik gruplar halinde yapılan çalışmanın, tüm ÖRAV eğitimcilerine ulaşana kadar tekrarlanması planlanıyor. E-Çalıştay’a katılan eğitimciler, gerçek zamanlı eğitimlerin yanı sıra, eKampüs üzerindeki diğer planlı içerikleri ve görevleri de tamamlıyorlar. ÖRAV merkez ekibi bu çalışmalara geri bildirimler vererek e-Mentörlük yapıyor. eÇalıştay; grup çalışmaları, paylaşımlar ve izleme çalışmaları ile sona eriyor.

Kerem Efendioğlu
ADMINISTRATOR
PROFİL

Posts Carousel

En Son Makaleler

Videolar