Sosyal girişim ekosistemini buluşturan dijital platform açıldı

Sosyal girişim ekosistemini buluşturan dijital platform açıldı

Türkiye Sosyal Girişimcilik Ağı’nın dijital platformunun lansmanı, 28 Ocak Salı günü Impact Hub İstanbul’da gerçekleşti. Ekim 2018’den beri devam eden proje; sosyal girişimlerin, kamu kurumlarının, bu alanı destekleyen ya da desteklemek isteyen özel sektör kuruluşlarının, aktif vatandaşların ve aracı kurumların arasındaki etkileşimi ve iş birliğini artırarak görünürlüklerini sağlamak için hepsini bir araya getirmeyi hedefliyor.

Sosyal girişim ekosistemini geliştirmeyi, paydaşlar arasında diyalog ve iş birliğini teşvik etmeyi amaçlayan Türkiye Sosyal Girişimcilik Ağı’nın dijital platformu, kaynaklara erişim kısıtlılığı, nitelikli eğitimden yoksunluk, sosyal girişim ağına erişim zorluğu ve sosyal girişim konusundaki bilgi kirliliği sorunlarına çözüm sunuyor. Kapsayıcı, interaktif ve sürdürülebilir olan platforma sosyal girişimciler, yatırımcılar, özel sektör, akademi, mentorlar, STK çalışanları, aktif vatandaşlar, öğrenciler ve kamu kuruluşları dahil olabilir.

Platform nasıl işliyor?

 Türkiye Sosyal Girişimcilik Ağı’nın dijital platformunda içerikleri takip edebilir, içerik oluşturabilir, sorular sorabilir, sorulara cevap vererek bilgilerinizi paylaşabilir, diğer üyelerle bağlantı kurarak etkinizi güçlendirebilirsiniz.

Başarılı bir sosyal girişim ve ardından kurulan dernek

Türkiye Sosyal Girişimcilik Ağı’nın dijital platformunun lansmanına Fazla Gıda’nın kurucularından Olcay Silahlı ve Gıda Kurtarma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Berat İnci konuk konuşmacı olarak katıldı.

Türkiye’deki atıklarla ilgili önemli veriler paylaşan Olcay Silahlı; “Satmadığımız her gıda atık değildir. Bunları yönetebilirsek atığa dönüşmez. Gıda Kurtarımı Hiyerarşisinde ilk adım atığı kaynağında azaltmak, gıda fazlası oluşumunu kaynağında önlemek. Türkiye ise atıkların yüzde 98’ini gömüyor. Türkiye’de yıllık en az 300 milyar TL gıda atığı var. Somut bir örnek vereyim, domates üretiminin yüzde 40’ını çöpe atıyoruz. Bu da 4 milyon ediyor. Aynı zamanda Türkiye’de 16 milyon kişi de açlık sınırının altında. Fazla Gıda olarak, 330 bin kişiye düzenli gıda yardımı yapıyoruz. Önümüzdeki iki yıl içinde bu sayıyı bir milyona çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

Ardından sözü alan Berat İnci, Gıda Kurtarma Derneği’ni fazla gıdaları ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak alt yapıya sahip bir STK olmadığından ve atık konusundaki farkındalık eksikliğinden yola çıkarak kurduklarını anlattı.

Posts Carousel

En Son Makaleler

Videolar