Medya-sosyal girişimciliği

Medya-sosyal girişimciliği

Son derece inovatif bir odak noktası oluşturan, medya ile sağlanan sosyal etki esasına göz atacağız…

Literatürde yer alan bir kapsam olmadığını baştan belirtelim; özetle ‘medya yoluyla yürütülen sosyal sorumluluk çalışmaları ve paralelinde elde edilen gelirlerle süren inovatif bir operasyonel süreç’ şeklinde tanımlamak mümkün medya-sosyal girişimciliğini.

İlginç örnekleri var, örneğin Etiyopya’dan Bruktawit Tigabu tarafından hayata geçirilen Whiz Kids, ödüllü ve prestijli bir sosyal girişim örneği. Dünyanın en fakir ülkelerinden Etiyopya’da erken çocukluk eğitimi, sağlıklı davranış, okur-yazarlık, cinsiyet eşitliği gibi farklı konular, üstelik 7 yerel dilde eğitim mesajlarını medya yoluyla yayıyor.

TV’nin yanı sıra radyo ve yazılı medyayı kullanıyor. Örnek gösterilen sosyal girişimin her hafta 10 milyon radyo dinleyicisine, yine milyonlarca TV izleyicisine ulaştığı tahmin ediliyor. Sonuçlar ilham verici. Hem toplumun genç bireyleri bilgileniyor hem de genel anlamda bir sosyal farkındalık etmeni meydana geliyor.

Elbette dünyanın birçok ülkesinde farklı örnekler de var. TV, gazete, dergi, radyo, internet gibi mecralar üzerinden sosyal girişimcilik büyüyen sosyal etkisi ekseninde gelişimini devam ettiriyor.

Posts Carousel

En Son Makaleler

Videolar