İstismar tehditi altındaki kadınlara eğitim ve istihdam fırsatları sunan marka

İstismar tehditi altındaki kadınlara eğitim ve istihdam fırsatları sunan marka

Outland Denim, James Bartlebn tarafından sömürü ve istismara açık kadınlara eğitim ve istihdam fırsatları yaratmak amacıyla 2011 yılında Avusturalya’da kuruldu. Outland Denim, kadınlara sürdürülebilir istihdam ve eğitim fırsatları sunarken dünyanın dört bir yanından en iyi hammaddeleri tedarik ederek kot kumaştan kıyafetler üretiyor.

“Yurtdışı kot kumaşı” anlamına gelen Outland Denim, eşsiz bir iş modeli sunuyor. Kadınlar, bir yandan Hayatlarını daha iyi hale getirecek eğitimler ve sürekli destekler alan kadınlar, kot pantolon yapımında kendilerine bir kariyer yolu yaratmış oluyor. Aldıkları eğitimlerle terzilik konusunda becerilerini geliştirirken, bir yandan da geçimlerini sağlayacak bir ücret alıyorlar.

Fikir nasıl doğdu?

James Bartlebn, 2008 yılında, 150 milyar dolarlık yasadışı insan ticaretinden esinlenilen “Taken” adlı kurgusal bir film izledi.  Filmden çok etkilenen Bartlebn, insan kaçakçılığını araştırmaya karar verdi. 2011 yılında, insan ticaretiyle mücadele grubu ile Asya’ya gitti ve burada durumu kendi gözleriyle gözlemledi. Bu araştırma döneminde Bartlebn, bir kızın kurtarılıp ailesine veya topluluğa tekrar entegre edilmesinin ve ona sürdürülebilir bir kariyer yolunun sunularak geleceğini güvence altına almanın hayati önem taşıdığını gördü. Bu gözlemler doğrultusunda Bartlebn Outland Denim’i kurma kararı verdi.

Hangi eğitimler veriliyor?

Outland Denim’de çalışanlar, kendilerini ve ailelerini destekleyecek şekilde hazırlanmış eğitim ve kişisel zenginleştirme programlarına katılıyor. Mevcut programlar arasında bütçeleme, kadın ve bebek sağlığı, bilgi işlem becerileri, insan ticareti bilinci, İngilizce ve öz savunma eğitimleri yer alıyor.

Outland Denim, bugün 100’den fazla kadına istihdam ve eğitim olanakları sağlıyor.

Posts Carousel

En Son Makaleler

Videolar