“Hayatları ve öğrenme güçlerini renklendiriyoruz”

“Hayatları ve öğrenme güçlerini renklendiriyoruz”

Bu yıl özellikle eğitimle ilgili farklı projeler hayata geçiren Marshall’ın Pazarlama Müdürü Pınar Adabağ, projeleri ve şirketin sosyal sorumluluk anlayışını anlatıyor.

Marshall olarak nasıl projeler yapıyorsunuz?
Bu yıl eğitimle ilgili farklı projelere ağırlık veriyoruz. Bu kapsamdaki projelerimiz çerçevesinde MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile Mesleki ve Teknik Eğitim İş Birliği Protokolü imzalandık. Üç yıl sürecek protokole göre bölgedeki 100 okulun boyanması için boya hibe edeceğiz, öğretim programı ve eğitim materyalleri hazırlanmasına ve güncellenmesine destek olacağız, öğretmenlere, MTEGM ile birlikte hazırlanan takvim ve programa göre iş başında hizmet içi eğitim faaliyetleri düzenleyeceğiz.

Burada temel motivasyonumuz eğitim ortamlarını renklendirerek, yeni nesil gençleri desteklemek diyebilirim. Marshall olarak, hayatları ve öğrenme güçlerini renklendiriyoruz. 25 Şubat’ta imzaladığımız protokol kapsamında ilk yıl 50 öğretmen olmak üzere ilgili okullarda eğitim veren toplam 150 öğretmene üretim tesislerimizde boya ve bileşenleri, boya üretimi, boya ve boyama malzemeleri, boya uygulama teknikleri ve renk bilgisi başlıklarında eğitimler vereceğiz. Onlar da bu bilgileri öğrencilerine aktaracaklar. Bu eğitimler için bünyemizde uzman üç çalışanımızı görevlendirdik.  Bu kişiler imkanlar dahilinde özellik arz eden derslere girerek uzmanlıklarını katılımcılarla paylaşacaklar.

Yine protokol kapsamında belirlenen 100 okulun boya ihtiyacını karşılayacağız.  Ayrıca belirlenen okullara da temrinlik malzeme desteği sağlamak üzere boya da temin edeceğiz. Marshall olarak, bunların dışında imkanlar dahilinde mesleki ve teknik eğitimin geliştirilmesi için de kariyer günü, rehberlik ve mentorluk, toplantı, seminer, konferans, yarışma, teknik gezi gibi çeşitli çalışmalar düzenleyecek, destek verecek ve katılım sağlayacağız.

Özellikle eğitim konusuna odaklanmanızın nedeni nedir?
Birçok sektörün olduğu gibi sektörümüzün de en önemli sorunu yetişmiş iş gücü bulma problemi. Bu bağlamda biz de üstümüze düşen görevi yerine getirmek için eğitim projelerine yoğunlaştık. Bu projede temel motivasyonumuz; gelecekte kalfa ve usta unvanıyla çalışacak veya kendi iş yerlerini açacak gençlerimizin, kaliteli mal ve hizmet üretmelerini sağlamak üzere yetiştirmek, yeteneği uygun olanlara yüksek öğrenim kapıları açmak diyebilirim. Bu nedenle uzmanlarımız ilgili okullardaki öğretmenlerimizle dirsek teması halindeler.

Bir sosyal sorumluluk projesine destek verirken öncelikle nelere dikkat ediyorsunuz?
Sosyal sorumluluk projelerini hem topluma fayda sağlayacak hem de itibarımızı inşa edebildiğimiz bir hareket sahası olarak görüyoruz. Hayata geçirdiğimiz projelerde en önemli çıktımız topluma katkı sağlamak. Kendi açımızdan da sürdürülebilirlik ve uzun vadeli etki yaratacak projeleri hayata geçirmek. Ayrıca projemizde sosyal ve kültürel gereksinimlerin karşılanması, bu alanlardaki sorunların ya da gereksinimlerin çözümüne katkı sağlanmasına özen gösteriyoruz.

Önümüzdeki süreçte farklı sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirmeyi düşünüyor musunuz?
Marshall olarak sektörün lider oyuncularından olmanın verdiği sorumlulukla kurumsal sosyal sorumluluk projeleri her zaman odağımızda yer alıyor. Genel itibariyle konumuz dahilinde bir eksiklik ya da sosyal etki yaratacağını düşündüğümüz bir boşluk çıkarsa konuyu hemen projelendirip hayata geçirecek kaslara sahibiz. Bu bağlamda her zaman sosyal sorumluluk projeleri ajandamızın üst satırlarında yer alıyor diyebilirim.

Selin Babacan
ADMINISTRATOR
PROFİL

Posts Carousel

En Son Makaleler

Videolar