Givin’de 2018 yılında 140 binin üzerinde bağış toplandı

Givin’de 2018 yılında 140 binin üzerinde bağış toplandı

Kişiler ve kurumlar tarafından herhangi bir ürün ya da deneyimin satışa çıkarılarak seçilen bir vakıf için bağışa dönüştürüldüğü sosyal girişim givin’in kurucu ortağı Başak Süer’le 2018 yılında neler yaptıklarını konuştuk.

Givin için 2018 yılı nasıl geçti? 

2018 başlarından itibaren kullanıcıdan kullanıcıya eşya alışverişi olarak başladığımız givin’e, markaları da dahil etmeye başladık. Zorlu PSM, Mavi, Uber, yemeksepeti gibi birçok sevilen marka ve kurumun ürünlerini ve hizmetlerini bağışa dönüştürdük. 3 Kasım’da Kanyon Alışveriş Merkezi’nde ilkini gerçekleştirdiğimiz #HelloGivinDay ile Burcu Esmersoy, Mert Fırat ve Çağla Şıkel gibi 22 tanınmış kişinin ürünlerini TOG Vakfı yararına bağışa dönüştürerek givin’in bağışçılık anlamında çok büyük bir potansiyel taşıdığına şahit olduk. Kanyon’da başlattığımız #HelloGivinDay’in gördüğü ilgiyi karşılıksız bırakmayarak Kaan Sekban’la kahvaltı, Ceylan Ertem’le kulis buluşması, Işıl Alben’le yemek ya da Bengü’yle klip çekimine katılmak gibi deneyimleri de bağışa dönüştürmeye başladık.

Hangi STK’lara destek oluyorsunuz?

Givin uygulamasında; TOG, TEV, TOHUM, KACUV, HACIKO ve TOÇEV’e destek oluyoruz.

Geçtiğimiz yıl toplam ne kadarlık bir bağış toplandı?

Geçtiğimiz yıl toplamda 140 binin üzerinde bağış toplandı.

En fazla hangi STK’ya destek olundu?

Nisan 2017’den bu yana en çok destek TOG için toplandı.

Nisan 2017’den beri yaklaşık kaç kişi tarafından kullanıldı?

Givin uygulamasının Nisan 2017’den bu yana kaydedilmiş 35 binin üzerinde kullanıcısı bulunuyor.

Geçtiğimiz yıl kaç kişi platformu kullandı?

Geçtiğimiz yıl, givin uygulamasına 20 bin yeni modern kahraman dahil oldu.

Givin kullanıcılarına nasıl hizmetler sunuyor?

Givin kullanıcılarına, kişiler ve kurumlar tarafından herhangi bir ürün ya da deneyimi seçilen vakıf için belirli bir bağış tutarı karşılığında bağışa dönüştürme imkânı sunuyor. Bunu tam tersi seklinde de düşünmek mümkün. Kullanıcılar, sahip oldukları ürünleri veya deneyimleri givin üzerinden belli bir bağış tutarı belirleyerek, kendi seçtikleri vakıf için bağışa dönüştürebiliyorlar. Bahsettiğim deneyimler, yoga dersi vermek, şehir rehberliği yapmak gibi birçok alanı kapsayabiliyor.

Türkiye’de kadın girişimciliği hakkında görüşlerinizi paylaşır mısınız?
Türkiye’de ne yazık ki kadın rollerinin de getirdiği toplumsal baskı yüzünden, bazı girişimci kadınlar kendi istek, inanç ve yetenekleri doğrultusunda hareket edemiyor. Buna rağmen kendi hayallerinin peşinde gitmeyi başaran çok değerli kadın girişimciler, başka kadınlara ve gençlere ilham oluyor. Girişimci olmak isteğinin arkasındaki nedenleri bilen ve cesareti olan her kadının bu işi başarıyla yapabileceğine inanıyorum.

Posts Carousel

En Son Makaleler

Videolar