Toplumsal Cinsiyet ve Edebiyat Söyleşileri devam ediyor

Toplumsal Cinsiyet ve Edebiyat Söyleşileri devam ediyor

Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Mükemmeliyet Merkezi (SU Gender) tarafından düzenlenen Toplumsal Cinsiyet ve Edebiyat Söyleşileri 2019 Bahar Programı’nda Sinema ve Edebiyat başlığıyla devam ediyor.

Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Mükemmeliyet Merkezi’nin (SU Gender), toplumsal cinsiyet tartışmalarına katkı sağlamak üzere düzenlediği “Toplumsal Cinsiyet ve Edebiyat Söyleşileri” devam ediyor. 6 Mart 2019 – 8 Mayıs 2019 tarihleri arasında Minerva Palas’ta gerçekleşecek söyleşilerde, edebiyat tarihinde önemli yeri bulunan sinema ve televizyona uyarlanmış bazı romanların da dahil olduğu bir seçki ile, toplumsal cinsiyet kavramının eserlerde ne şekilde konumlandığını incelenecek. Daha sonra bu yapıtların sinema ve TV uyarlamalarından bazılarını ele alarak aynı okumaları görsel malzemeye uyarlanmış hallerinde gözlemleme ve tartışma olanağı bulunacak.

Toplumsal cinsiyet eserlerde nasıl konumlanıyor?

On hafta boyunca, Türk ve dünya sinema ve edebiyat tarihinin tanınmış eserleri incelenecek.

Söyleşiler; Sabancı Üniversitesi’nden ve farklı kurumlardan akademisyenlerin sunumlarıyla gerçekleştirilecek. Söyleşiye konu olan eserlerde, toplumsal cinsiyetin nasıl konumlandığı, rollerinin nasıl kurgulandığı ve hangi alt metin ve söylemlerle derinleştirildiği üzerinde durulacak. 

Bu yapıtların sinema ve TV uyarlamalarının da ele alınacağı seminerlerde, katılımcılar, söz konusu eserlerin görsel malzemeye uyarlanmış hallerini de toplumsal cinsiyet merceğiyle masaya yatırma fırsatı bulunacak.

Sabancı Üniversitesi Minerva Palas’ta saat 10:00-13:00 aralığında gerçekleşecek söyleşilere Sabancı Üniversitesi öğrenci, öğretmen ve mensupları 400 TL verirken; yetişkinler 600 TL ödeyecek. Kontenjan sınırı bulunan etkinliğe son kayıt tarihi 5 Nisan 2019 Cuma’dır.

Posts Carousel

En Son Makaleler

Videolar