Google daha fazla otizmli bireyi işe almak için yeni kariyer programı başlattı

Google daha fazla otizmli bireyi işe almak için yeni kariyer programı başlattı

İş ortamında daha çok nöro çeşitliliğe yer vermek için Stanford Üniversitesi ile Google birlikte çalışıyor. Google, daha fazla otizmli insanı bulut iş gücüne dahil ederek, onları daha etkin desteklemeyi amaçlayan yeni bir program başlattığını açıkladı.

Google Cloud’ın Otizm Kariyer Programı dahilinde, üniversitenin tıp fakültesine bağlı olan Stanford Nöroçeşitlilik Projesi’nden uzmanlarla birlikte çalışacaklarını söyleyerek, 500’e yakın Google Cloud yöneticisinin ve işe alma sürecinde yetkili olan kişilerin, otizmli adaylarla etkili iletişim kurmak ve daha etkin çalışabilmek adına eğitilecekleri açıklandı. Stanford eğitimcileri, otizmli adaylara koçluk yapacak ve işe alınan adaylara destek verecek

Google Cloud Küresel Müşteri Operasyonları Başkanı Rob Enslin: ”Otizm Kariyer Programı’nın parçası olanlar için diğer adaylarla denklik sağlamak adına mülakat sürecinde değişiklikler yapılacak. Otizmli adaylara ek mülakat süresi verilmesi, soruların önceden sunulması veya mülakatların yazılı olarak yapılması şeklinde düzenlemeler söz konusu olabilir” dedi.

Enslin, otizmli bireylerin sadece yüzde 29’unun ücretli işte çalıştığını gösteren istatistiklere atıfta bulunarak, durumu bilinçsiz önyargının sonucu ve trajik olarak nitelendirdiğini açıkladı.

Bu önyargı, istemeyerek de olsa başarılı adayları marjinalleştirir ve işletmeleri, işyerine katkıda bulunabilecek ve zenginleştirebilecek değerli yeteneklerin gözden kaçırılması sonucuna götürür. Bu Program daha temsili ve özgün bir ekip oluşturma ve müşteriler ile paydaşlar için değer yaratma yolunda atılmış önemli bir adımdır.

Posts Carousel

En Son Makaleler

Videolar