İmece platformunun ikinci Destek Programı süreci başlıyor!

İmece platformunun ikinci Destek Programı süreci başlıyor!

İmece, birçok farklı insanı bir araya getirip bir dayanışma ruhu oluşturarak, toplumsal meselelerin çözülmesini amaçlayan sosyal bir platform. Platforma dahil olan kişiler, birlikte tasarlayıp birlikte üreterek, sosyal meselelere yenilikçi çözümler getirmek için çalışıyorlar.

Dayanışma ruhunun esas alındığı bu platformda bireyler, takım olarak çalışarak bir yandan birbirlerine destek olup fikir alışverişinde bulunurken, diğer yandan aldıkları girişimcilik eğitimleri ve hibe destekleri ile proje geliştirebiliyorlar.

İmece, kişilerin günlük koşuşturmalarının yanı sıra çevre,sağlık, eğitim gibi birçok sosyal konulara da destek verebilmelerini sağlamak amacıyla, sosyal girişimcilere eğitim, içerik, ağ ve hibe fırsatları da sunan bir platform olma özelliği taşıyor.

İmece tarafından üretilen projeler, sosyal meseleleri içeren projeler olduğu için onların sürdürülebilir projeler olabilmesi platformun asıl amaçlarından da biri. Bu yüzden platforma katılan kişilere, tasarım odaklı düşünmeden sosyal etki ölçümüne, gelir modeli yaratmadan liderliğe kadar birçok geniş kapsamlı eğitimler de verilmektedir.

Projelerin sosyal girişimlere dönüşebilmesi için çalışan platform, üzerinde çalıştıkları projelerde, şeffaflık prensibinin de üzerinde durarak, daha başarılı, yenilikçi ve sürdürülebilir yaklaşımlar sergileyebileceklerini düşünüyorlar.

İmece ikinci Destek Programı süreci başlıyor!

Sosyal bir dayanışma platformu olan İmece, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği konusunda toplumda sosyal fayda yaratmak amacıyla tüm sosyal girişimcileri, hazırladıkları Destek Programı’na katılmaya çağırıyor.

Birinci Destek Programının ardından oluşturulan ikinci Destek Programında, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği kapsamında kadın ve kız çocuklarının güçlenmesine yönelik 4 meseleye odaklanılacak. Bu meseleler ise;

  • Kadınların ekonomik hayata eşit katılımı
  • Kadınların ve kız çocuklarının eğitime erişimi
  • Eğitim modelleri ve içeriğinin, toplumsal cinsiyet eşitliğine katkı sağlayacak şekilde tasarlanması
  • Kadınların ve kız çocuklarının bedensel, sosyal ve ruhsal anlamda sağlıklı ve iyi olmalarının sağlanması

İmece, ikinci Destek Programında belirlenen başlıklar hakkında projesi ya da fikri olan herkesi programa başvurmaya bekliyor. İmece Programı tarafından düzenlenen program dahilinde, katılımcılara mentorluk, çalışma alanı, ekosisteme erişim ve kurumsal iş birliği gibi pek çok fırsatın yanı sıra, girişimini hayata geçirmek isteyenler için de 120.000 TL hibe hakkı da verilmektedir.

İmece tarafından hazırlanan Destek Programı 7 ay sürmektedir. 3 ay süren ön kuluçka programında katılımcılar, 3 günlük yoğun bir çalışmayla İnsan Odaklı Tasarım metodolojisini öğrenir. Proje ekibiyle yürütülen saha çalışmasının ardından, 3 gün süren ikinci bir çalışmayla da prototipler üretilmeye başlanır. Katılımcı ve projesi ön elemeyi geçerse de alacağı pitching eğitimiyle sunum teknikleri öğrenir ve ön kuluçka finalinde jüri için bir sunum gerçekleştirir.

Bu sürecin ardından ön kuluçka finaline kalan 3 takım, 4 ay sürecek olan kuluçka dönemine geçmeye hak kazanır. Bu dönemde katılımcılar birçok destek ve eğitimden faydalanarak, projelerini final sunumunda yatırımcılara sunmanın ardından, projelerini sosyal girişimci olarak hayata geçirmek için hazır hale gelirler.

Destek Programı’na katılım koşullarında ise bazı özellikler dikkat çekiyor. Bir fikre ya da projeye sahip olan katılımcılar ve projeler,

  • Üzerinde çalışacakları meseleye tutkuyla bağlı olmaları
  • Ekip üyelerinden en az birinin mesele üzerinde çalışmış/çalışıyor olması ya da konunun bizzat muhatabı olması
  • Ekip üyelerinin, iş geliştirme, tasarım, ticari farkındalık alanlarında yetkin olması ve projede tam zamanlı çalışması
  • Sosyal girişim fikrinin; temaya uygun olması, net bir problem tanımına ve takım üyelerinin saha deneyimlerine dayanması
  • Ölçeklendirilebilir bir iş modeline dönüşme potansiyeline sahip olması
  • Sosyal etki potansiyelinin yüksek olması, uygulanabilir, hayata geçirilebilir olması bekleniyor.

İmece platformu hakkında detaylı bilgi almak ve Destek Programına başvurmak isterseniz, linki inceleyebilirsiniz.

 

Posts Carousel

En Son Makaleler

Videolar