“7 milyona yakın çocuğun hayatına dokunduk”

“7 milyona yakın çocuğun hayatına dokunduk”

Okumak isteyen ancak ailesinin maddi yetersizliği nedeniyle okuyamayan ya da çalışmak zorunda kalan çocuklara tüm eğitim hayatları boyunca maddi ve manevi destek veren Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı’nın (TOÇEV) Genel Müdürü Bade Takazoğlu’yla vakfın projelerini, verdiği destekleri ve kurum işbirliklerini konuştuk.

Dışişleri Bakanlığı tarafından finanse edilen projeniz hakkında bilgi alabilir miyiz?

Özgürleşen Umutlar projemizde üçüncü senemiz. Projemiz kapsamında, cezaevinde anneleriyle birlikte kalan 0-6 yaş grubu çocuklarımızın yüksek yararını gözeterek fırsat eşitliği sağlamaya çalışıyoruz. Çocuklarımızın okula hazırlığına, psikolojik açıdan güçlenmelerine ve gelişim alanlarına yönelik yapılandırılmış çalışmalarla dış dünyaya uyum sağlamalarını destekliyoruz. Ayrıca çocuklarımızın gelişim takibini psikolojik envanterlerle sağlıyoruz.

Bugüne kadar TOÇEV kaç çocuğun hayatına dokundu?

TOÇEV olarak 25’inci yılımızı kutladığımız bu günlerde destekçilerimiz ve bağışçılarımız sayesinde, 11 bin 734 çocuğun eğitimini başından sonuna kadar destekledik. 25 farklı kurumsal sosyal sorumluluk projesiyle 7 milyona yakın çocuğun hayatına dokunduk.

En çok hangi illerden çocuklara destek olundu?

2019 yılında İstanbul, Ankara, Kırklareli, Antalya, Samsun, Sinop, Mardin ve Adıyaman olmak üzere sekiz ilde aktif olarak 332 okuma istekli çocuğumuzun ilkokuldan üniversite sona kadar eğitim hayatını destekliyoruz. 25 yılda ise hem eğitim hayatını desteklediğimiz çocuklarımız hem de ulusal ve uluslararası kurumlarla gerçekleştirdiğimiz sosyal sorumluluk projeleriyle 81 ili ziyaret edip Türkiye’yi 480 kez dolaşmıştık.

Neden özel kurumlarla işbirliği yapılmalı? İşbirliklerinin avantajları neler?

Günümüzde sivil toplum kuruluşlarının faaliyet alanları ve toplumda yarattıkları fayda her geçen gün artmaya devam ediyor. Bu faaliyetlerini artırabilmek ve sorunlara çözümle yaklaşacak çalışmalarını gerçekleştirebilmeleri için maddi kaynağa ihtiyaç duyuyorlar. Bireysel bağış kültürü daha yeni gelişirken bu kaynağa ulaşmak için özel sektörden önemli bir destek alıyoruz. Bu destekle hem özel sektörü çözüm arama ve gerçekleştirme konusunda harekete geçirirken hem de kurumda ve çalışanlarda toplumsal duyarlılığı sağlamış oluyoruz. STK’ların özel kurumlarla gerçekleştirdiği çalışmalar topluma hizmet ederken yardımseverlik kültürünün de gelişmesine katkı sağlıyor.

EDİTÖR: Merve Aydın

Posts Carousel

En Son Makaleler

Videolar