2018 Laureate Global Fellow’ları açıklandı!

2018 Laureate Global Fellow’ları açıklandı!

Uluslararası Gençlik Vakfının bir insiyiatifi olan YouthActionNet, her yıl daha iyi bir dünya için çalışan ve değişimin merkezinde yer alan 20 genç sosyal girişimciyi Laureate Global Fellow olarak ilan ediyor.

Bu yıl da sivil toplumdan çevreye, eğitimden sağlığa çeşitli alanlarda çalışan fellow’lar açıklandı. Türkiye’den Bilgi Üniversitesi Genç Sosyal Girişimci Ödülleri 2017 Finalisti olan Alparslan Demir de fellow’lar arasında.

Bilgi Üniversitesi‘nin de ağına dahil olduğu Laureate Global Üniversiteleri iş biriliği ile gerçekleştirilen Laureate Global Fellowship ile fark yaratan sosyal girişimciler liderlik yeteneklerini geliştirme, sosyal etkilerini genişletme ve 94 ülkeden 1900 fark yaratanla temas kurabilme olanaklarına sahip olacak. Ayrıca bu yıl ekim ayında Vaşington’da düzenlenecek programa katılacak olan sosyal girişimciler, fikir alışverişi yaparak yeni iş birlikleri kurabilecek.

Türkiye’deki okuma alışkanlıklarını dönüştüren ve empatiyi kitap okuma ile yaymaya çalışan Biryudumkitap’tan, Meksika’nın kırsal bölgelerinde doğa dostu çikolata üretimi sağlayan Oaxacanita Chocolate’a kadar gençler tarafından 16 ülkede kurulan bu 20 girişim, milyonlarca insanın hayatına dokunuyor.

Laureate Global Fellow’ları ile tanışmak ve detaylı bilgi almak için tıklayın.

Posts Carousel

En Son Makaleler

Videolar