Enerjimi Koruyorum projesi, Enerjisa’ya ödül getirdi

Enerjimi Koruyorum projesi, Enerjisa’ya ödül getirdi

Enerjisa, “Enerjimi Koruyorum” projesi ile Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği tarafından Sorumlu Tüketim ve Üretim kategorisi ödülünün sahibi oldu.

Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Kurumsal Sosyal Sorumluluk Pazaryeri Etkinliği birçok firmanın katılımıyla gerçekleşti. Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği tarafından gerçekleştirilen bu etkinlikte, Enerjisa da ödül almaya hak kazanan firmalar arasına girdi.

Türkiye’de enerji sektörünün öncü firmaları arasından gösterilen Enerjisa, 7 yıldır sürdürdüğü ‘Enerjimi Koruyorum‘ projesi ile toplumda bir farkındalık yaratmayı amaçlarken, çevreci bir tutum da sergiliyor.

Hayata geçirdiği ‘Enerjimi Koruyorum’ projesi ile Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği tarafından Sorumlu Tüketim ve Üretim kategorisi ödülünü almaya hak kazanan Enerjisa, geçen yıl düzenlenen Stevie Ödülleri’nde ‘Avrupa Yılın Sosyal Sorumluluk Programı’ kategorisinde Gümüş Stevie Ödülü’ne layık görüldü. Kurum genelinde yaptıkları sosyal sorumluluk projeleriyle birçok ödül almaya hak kazandıklarını belirten Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Murat Pınar bu konu hakkında, “İnsan için çalışıp yatırımlarımıza devam ederken, geleceğe katkı sağlayacağına inandığımız sosyal sorumluluk projelerine önem veriyoruz. Bu yüzden Türkiye’de en önemli konulardan biri olan enerji verimliliği hakkında kamuoyunda ve özellikle ilkokul öğrencilerinde bilinçlendirme çalışmalarımıza ağırlık verdik. Birleşmiş Milletlerin, uluslararası standartlarda değerlendirdiği 17 Sürdürülebilir kalkınma hedefinden “Sorumlu Tüketim ve Üretim” kategorisinde ödül almak bizler için çok gurur verici. Aldığımız bu değerli ödül de doğru yolda olduğumuzu gösterdiği gibi, önümüzdeki dönemde de çalışmalarımızı yaygınlaştırmaya devam edeceğiz” ifadelerinde bulundu.

Enerjimi Koruyorum projesi ile çocuklara çevre ve tasarruf eğitimleri 

Enerjisa, ‘Enerjimi Koruyorum‘ projesi ile özellikle 7-10 yaş aralığındaki çocuklar için bir farkındalık oluşturmayı hedefliyor. Enerjimi Koruyorum projesi Enerjisa’nın AYEDAŞ, Başkent ve Toroslar bölgelerinde paılmaya devam ediliyor. Bu bölgelerde çocuklara verilen enerji verimliliği eğitimleri ile çocuklarda, çevre ve tasarruf konularında farkındalık oluşturulmak amaçlanıyor. Enerjisa’nın gönüllü çalışanları tarafından gerçekleşen eğitimler sayesinde, bugüne kadar14 ilde, 550 okulda, 330 gönüllü çalışanı ile 250 binden fazla öğrenciye ulaşıldı.

Bu yıl 80 eğitmen ile 2000’den fazla öğrenciye ulaşmayı hedefleyen Enerjisa, gelecek eğitim-öğretim yıllarında da Enerjimi Koruyorum’ projesini sürdürmeyi planlıyor.

Posts Carousel

En Son Makaleler

Videolar