1-3 kişi arası sosyal girişimler için teknoloji tavsiyeleri

1-3 kişi arası sosyal girişimler için teknoloji tavsiyeleri

1-3 kişiden oluşan sosyal girişimciler için bütçe dostu donanım ve yazılım önerileri.

Yeni başlayan sosyal girişimciler yüksek profilli bilgisayarlara, 100’lerce dolarlık yazılımlara ihtiyaç duymazlar. Aslında çoğunluk için mobil platformlar üzerinden halledilebilen iş akışları söz konusudur. İletişim, iş takibi, anında görülebilen veriler, belki günde birkaç çıktının alınması, bilgisayarla yapılan temel şeyler yeterlidir. Bu makalede 1-3 kişiden oluşan mikro-ekipli sosyal girişimciler için genelde yeterli gelecek donanım ve yazılım önerilerini bir araya getirdik. Buradaki tavsiyeler genellikle fiyat-performans öncelikli ve yazılım tarafında yüksek oranda bedava.

Yazıcı
HP Mini Deskjet Ink Advantage 3787

WiFi özellikli fotokopi, tarayıcı ve yazıcı modeli, oldukça kompakt bir tasarıma sahip. Standart kullanımın yanı sıra mobil uygulaması ile birlikte renkli veya siyah-beyaz baskı alınabiliyor. Yaklaşık 300 baskıya kadar yeterli olabilen 2 adet kartuşla birlikte geliyor, gerekli kabloları kutu içerisinde mevcut. Yanında sadece kağıt alınması gerekli.

Akıllı Telefon

iOS kullanıcıları için iPhone serisi, Android kullanıcıları için geniş yalpazedeki birçok model arasından tercih yapılabilir.

Tablet
Yeni 9.7 inç iPad

Artık Apple Pencil ile çalışabilen Yeni 9.7 inç iPad, okuma deneyimi açısından verimliliği yükselten bir aygıt. Uzun pil ömrü, akıcı işletim sistemi ve parlak ekranıyla dikkat çekiyor.

Bilgisayar
Lenovo Yoga 520

Stil sahibi bir Windows 2’si 1 arada notebook. Katlanabilen ekranıyla istendiğinde sunum yaparken veya başlı başına bir tablet gibi kullanılabiliyor. 1,7 kg ağırlığa sahip, Core i5 7200U işlemcisi, 4 GB RAM, 1 TB HDD, 2 GB ekran kartı ve 14 inç ekran özellikleri öne çıkıyor.

Trello

Trello, iş takibi için geliştirilmiş oldukça popüler bir uygulama. Masaüstü ve mobil versiyonları bulunuyor. İş planı, ekip yönetimi gibi kritik önem taşıyan süreçler için ücretsiz ve pratik bir yol sunuyor.

Yandex Mail

Outlook gibi programların hantallığına karşı, WordPress site sahiplerinin son dönemde sıklıkla tercih ettiği Yandex Mail, gerek masaüstü, gerekse mobilden maillerinize hızlı ve kolay erişim sağlıyor.

WordPress

Web sitenizi WordPress ile kısa süre içerisinde kullanıma hazır hale getirebiliyor, özelleştirilebilir sayısız modülü ile sosyal girişiminizin web dünyasındaki yüzünü kolayca yönetebiliyorsunuz.

Tweetdeck

Kendi Twitter hesapları, sosyal girişimler için önemli bir etkileşim alanı. Tweetdeck, Twitter için geliştirilmiş bir uygulama. Temelde kendi hesabınıza dair ayrıntıları ‘hiçbir şeyi gözden kaçırmadan’ görebilmenize imkan tanıdığı gibi gündemi ya da merak edilen konuları takip etme noktasında da proaktif bir çözüm maiyeti içeriyor.

Takvim

Mail hesaplarıyla entegre takvim uygulamaları ya da mobil uygulamalar hangisi olursa olsun, programınızın ve iş akışınızın kontrolü için bir takvim yazılımı kullanmanızı öneriyoruz.

WhatsApp

Günümüzde MB’lerce büyüklükteki dosya transferinden iletişime birçok şekilde kullanılan WhatsApp, sosyal girişimciler için olmazsa olmazlar arasında.

Google Drive

Multimedya esaslı çalışmaların yönetimi, takibi ve genel olarak verimlilik için Google Drive’ın çok iyi bir dosya paylaşım platformu olduğunu belirtmek gerekiyor. Ücretsiz olarak gayet yeterli bir alan sunuluyor, istendiği taktirde mütevazı rakamlarla yüksek kapasiteli versiyonlara da geçilmesi mümkün.

Dribbble, Shutterstock

Bir tür ‘bonus’ maiyetindeki önerimiz Dribbble. Temelde oldukça kreatif görsellere ücretsiz erişim olanağu sunan Dribbble’ın yanı sıra Shutterstock gibi ücretli görsel kaynakları da tercih edilebiliyor.

Notlar

Her an not almaya hazır olmalısınız. Çünkü girişimci, etrafındaki akışı kaçırmamalı, ilham dolu gündemindeki ilginç şeyleri not almalı. iOS ve Android platformlarındaki uygulamalar bu harikulde fikir, düşünce ve diğer her şeyin not alınması için gayet kullanışlı.

Posts Carousel

En Son Makaleler

Videolar